Skip to main content

Advisering omtrent zelfsturing

De juiste partner voor advies

Het implementeren van zelfsturing en de transitie naar zelfsturende teams zijn complexe processen. Bij deze vraagstukken is de kennis en visie van een expert van groot belang. Wij ondersteunen al sinds 2008 organisaties met alles omtrent zelfsturing. De nodige ervaring dus. Met uw organisatie op weg naar een zelfsturende structuur? Fair Leadership Company adviseert en begeleidt. Zo haalt u de kennis in huis om uw organisatie een succesvolle transitie te laten doorlopen, terwijl u de controle over het proces behoudt.

Neem contact op

Helder en gestructureerd

Het ontwikkelen van een effectieve zelfsturende organisatie raakt alle aspecten van de bedrijfsvoering, van de bedrijfsstructuur, de bedrijfscultuur tot de bedrijfsprocessen en de mindset van de individuele medewerkers. Voor de meeste managers is een dergelijk veranderproces geen dagelijkse kost. Voor ons wel. Wij helpen u met een heldere en gestructureerde aanpak om uw doelen te bereiken, waarbij u op elk moment weet waar uw organisatie zich in het proces bevindt.

Waarom Fair Leadership Company?

  • Specialist in zelfsturing

  • Meer dan 20 jaar ervaring

  • Persoonlijke aanpak

  • Concreet en praktisch

Passend bij uw bedrijf

De ervaring leert dat een ingrijpende organisatieverandering succesvoller is als hij voldoet aan twee voorwaarden: hij moet passen bij de specifieke kenmerken en omstandigheden van uw organisatie én er dient een breed draagvlak voor te zijn bij uw medewerkers. Daarom is het essentieel dat de veranderingen vanuit uw organisatie zelf komen. Met andere woorden: de verandering naar zelfsturing dient zelfsturend tot stand te komen. Dat gaat uiteraard niet vanzelf. Wij kunnen u helpen dit proces vorm te geven.

Snel en effectief

Begeleiding van het ontwikkelproces door een gespecialiseerde, ervaren adviseur versnelt het proces en voorkomt onnodige verwarring en fouten. Wij helpen u de noodzakelijke stappen in de juiste volgorde te doorlopen om zo snel mogelijk bij de door u gewenste situatie te komen. Werkprocessen worden in kaart gebracht en de organisatie zal snel en effectief de nieuwe werkwijze aanleren. De investering betaalt zichzelf terug.

Subsidie mogelijk

Voor innovatieve ontwikkelingen als de implementatie van zelfsturing binnen uw organisatie bestaan diverse subsidies. Wij hebben ervaring met het aanvragen en afhandelen van subsidieaanvragen. Meer weten? Neem contact met ons op.

Contact

Casus: Spanningen in een productiebedrijf

De spanningen liepen hoog op bij een productiebedrijf dat opereert in een zeer concurrerende markt. Het bedrijf worstelde met verschillende, met elkaar samenhangende problemen.

Er werd structureel (extreem) veel overgewerkt, er waren kwaliteitsproblemen, er ontstonden regelmatig arbeidsconflicten en de sfeer binnen het bedrijf was om te snijden. Kort samengevat: tussen directie en medewerkers bestond een ernstige vertrouwenskloof. De directeur besloot dat het zo niet verder kon en benaderde ons met de vraag of zelfsturing een oplossing kon bieden voor deze problemen.

Ons antwoord was: Ja, op voorwaarde dat u bereid bent te doen wat nodig is om een goed functionerende zelfsturende organisatie te ontwikkelen. Inmiddels zijn we twee jaar verder en draait het bedrijf als nooit tevoren, met een recordomzet, tevreden klanten, tevreden – zelfsturende – medewerkers en een tevreden directeur (die nog maar enkele dagen per week op kantoor is).

Deze relaties zijn je voorgegaan

Meer weten?

Neem contact met ons op, we kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Contact